Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Περιβαλλοντικός Σύλλόγος Αλίαρτου


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Δενδροφύτεση που εδώ και καιρό προγραμμάτιζε ο Περιβαλλοντικός Σύλλόγος Αλίαρτου αλλά αναβαλόταν λόγω καιρού. Μέλη και φίλοι του συλλόγου με τα παιδιά τους, απόλαυσαν το ανοιξιάτικο πρωινό του Σαββάτου της 19ης Μαρτίου, φυτεύοντας στο Μαλάκι (θέση Τσανουλέικα) πάνω από 500 δενδρύλλια πεύκων, κυπαρισσιών και ακακίας.  Οι μικροί μαθητές πραγματικά το απόλαυσαν και ακούραστα ανεβοκατέβαιναν το βουνό. Στο τέλος βρήκαν και μία χελώνα και η χαρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Ελάχιστη ανταμοιβή καπέλα, νερά και γλυκά σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση.
 
καθοριστική η συμβολή του δασαρχείου και του δασικού φυτωρίου Αλιάρτου  που πρόσφερε τα δενδρύλια και υποστήριξε την όλη προσπάθεια στα πλαίσια και της ημερας δασοπονίας (21 μαρτίου).

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ. Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Αραπίτσας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου κ. Ψαρρά Ευαγγελία, ο κ. Πάρις Βαρβαρούσης, μέλη του συλλόγου "Το Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον", του χορευτικού συλλόγου Αλιάρτου,  εκπρόσωπος του δασαρεχίου και της Θηροφυλακής.
 
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους.
Η προσπάθεια θα επαναληφθεί
 
ΥΓ. Απογοητευτικό ήταν το βουνό σκουριασμένων αντικειμένων και πλαστικών μπουκαλιών που συγκέντρωσε η ομάδα από την περιοχή. Τα σουπίδια θα τα απομακρύνει συνεργείο του Δήμου. Ντροπή για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου